Grynieji prieskoniai
Grynieji prieskoniai
Prieskonių mišiniai be druskos
Prieskonių mišiniai su druska


Mėnesio pasiūlymai
Prieskonių mišinys žvėrienai
Petražolės
Perkamiausios prekės
Prieskonių mišinys Gyros
Prieskonių mišinys avienai
Mišinys Red-Black
 
 

Česnakai granuliuoti

....
 

Čili dribsniai be sėklų

Ypač aštrus pipiras. Naudojami aštrių aliejų gaminimui.
 

Čili dribsniai su sėklomis

Ypač aštrus pipiras. Naudokite čili dribsnius su sėklomis kartu su kitais prieskoniais makaronų, vištienos, žuvies, mėsos patiekalams, įvairiems troškiniams, salotoms, sriuboms.
 

Čili vaisiai 3-5cm

Šios paprikos yra mažesnės ir kur kas aštresnio skonio negu saldžioji paprika.
 

Čiobreliai smulkinti

Čiobreliais skaninami daugelis mėsos patiekalų, dešros, sriubos, padažai, salotos ir ypač pupelių, žirnių, pupų valgiai. Čiobrelio galima dėti ir į raugiamus agurkus.
 

Šafranas maltas

Šafranas yra brangiausias pasaulyje prieskonis, priskiriamas delikatesams ir vertinamas gurmanų.

Suteikia patiekalams ryškią geltoną spalvą. Tinka ryžių, makaronų, bulvių patiekalams, padažams, pienui, pyragams, gėrimams pagardinti, sūrių dažymui.

 

Žalieji pipirai

Turi ne tokį aštrų skonį kaip baltieji ar juodieji pipirai. Dėl puikaus, intensyvaus aromato labai tinka naudoti įvairiems padažams. Žalieji pipirai – tai neprinokę pipirų vaisiai, išdžiovinti ypatingu būdu.
 

Želatina 200 Bloom, 260 Bloom

Želatina naudojama gaminant drebučius, užpiltines, želę, kremus, putėsius, mėsos ar žuvies užkandėles.  Jos dedama į džemus, mažo riebumo jogurtus, kai kuriuos margarinus, minkštus sūrius.
 

Bazilikai

Bazilikas puikiai dera su pomidorais, paprikomis, cukinijomis ir špinatais. Bazilikas taip pat naudojamas salotoms, žuvies patiekalams, mėsai, vištienai, paštetams, padažams, įdarui ir užkandai papuošti.
 

Ciberžolė malta

Ciberžole gardinami mėsos, ryžių, daržovių, žuvies patiekalai.
 

Cinamono lazdelės

Pasižymi švelniu skoniu ir aromatu. Puikiai tinka pudingams, pyragams, uogienėms, karštam vynui,  karštam šokoladui ir kitiems karštiems gėrimams gardinti.
 

Garstyčių sėklos

Garstyčių grūdeliai – nepakeičiamas marinuotų, konservuotų ar sūdytų daržovių ingredientas.
 

Grūsti juodieji pipirai

Vartojami mėsos, žuvies, daržovių, kiaušinių patiekalams gardinti. Tinka gardinti ir gaminamą, ir jau paruoštą maistą. Puikiai dera su kitais prieskoniais.
 

Gvazdikėliai

Praturtina žieminius kepinius, ypač imbierinius sausainius. Taip pat uogienes, kompotus ar Rytais kvepiančius troškinius.
 

Imbieras maltas

Tinka marinatams, padažams, kompotams, ruošiant žuvies ir paukštienos patiekalus, gaminant šokoladą, džemus. Naudojamas azijiečių virtuvėj. Labai gardu įdėti į juodą arbatą.
 

Juodieji pipirai

Dedami į pirmuosius ir antruosius daržovių, žuvies ir mėsos patiekalus. Jie taip pat dedami į sriubas, marinatus, sūdomą ar rauginamą maistą, padažus, verdamus patiekalus.
 

Kadagio uogos

Kadagio uogos tinka mėsai, žvėrienai ir paukštienai gardinti, marinatams ir padažams gaminti. Kadagių deda į džiną ir kadagio uogų vyną.
 

Kajeno pipirai

Prieskoniai gaminami iš džiovintų ir į miltelius sutrintų kelių rūšių aitriosios paprikos sėklų bei mažų ankščių. Kajeno pipirai be galo aštrūs, todėl reikia vartoti labai saikingai. Jais gardinama mėsa, žuvis bei sūris.
 

Kalendros sėklos

Kalendros sėklos yra naudojamos kepant duoną, marinuojant, acto aromatizavimui. Kalendros sėklos yra daug aitresnės negu lapeliai, todėl šio prieskonio naudokite saikingai. Valgį galite skaninti bet kuriuo metu – netgi prieš pradedant virti ar kepti, pavyzdžiui, įtrinant mėsą ar žuvį.
 

Kardamonas maltas

Tinka obuolių salotoms, patiekalams iš vaisių, kepiniams, kompotams, žuviai, veršienai, maltai mėsai, dešroms, paštetams, patiekalams iš ryžių.
 

Kmynų sėklos

Kmynai – nepakeičiamas prieskonis daugeliui patiekalų. Jais skaninama varškė, daržovių salotos, virtos bulvės, duona, sūriai. Taip pat jie vartojami raugiant kopūstus, grybus, burokėlius, gaminant girą, kitus nealkoholinius gėrimus.
 

Kmyninis kuminas

Kitaip vadinamas Romos, Egipto arba indiškais kmynais, zira.

Kuminas tinka gardinti kario padažus, ryžių salotas, azijietiškos virtuvės patiekalus, taip pat patiekalus su kiaušiniais, sūriu, pikantiškus kepinius.

 

Krapai smulkinti

Krapais gardinamos salotos, sriubos, mėsos patiekalai. Vartojami konservuojant agurkus, pomidorus ir kitas daržoves.
 

Kvapieji pipirai

Naudojami gaminant kepinius, sriubas, padažus, marinatus, žuvį arba žvėrieną. Taip pat naudojami ruošiant maisto atsargas.
 

Kvapieji pipirai malti

Dedami į žuvies ir mėsos patiekalus, sriubas, konservus. Tinka gardinti vegetariškus patiekalus. Malti kvapieji pipirai įdomų skonį suteikia desertams ir kepiniams.
 

Lauro lapai

Lauro lapai yra Viduržiemio jūros baseino šalių pagrindinis produktas, suteikiantis miško skonį padažams, sriuboms, troškiniams ir grilyje keptoms mėsoms. Geriausia naudoti visus (nesmulkintus) lapus, bet išimti juos prieš patiekiant patiekalą.
 

Mairūnai smulkinti

Tinka padažams, sriuboms, mėsai (ypač avienai), paštetams, omletams, picai, bulvių patiekalams, troškiniams ir marinatams.
 

Malta saldi paprika

Saldžiosios paprikos dribsniai 2-3mm
Naudojami ruošiant kiaulieną, jautieną, maltą mėsą, paukštieną. Taip pat paskaninti sriubas, bulvių paitekalus, gaminant salotų padažus.
 

Maltas cinamonas

Dažniausiai dedamas į kepinius, košes ir ledus. Puikiai tinka gardinti obuolių pyragus, pienišką ryžių sriubą, vaisių ir daržovių salotas. Verta išbandyti ir su maltos mėsos patiekalais. Cinamonu pagardintas viščiukas ar vištienos patiekalas bus neprilygstamo skonio ir apetitą keliančios spalvos.
 

Maltas kmyninis kuminas

Naudojamas duonai ir konditeriniams gaminiams kepti. Maltu kmyniniu kuminu gardinami sūdyti agurkai, kopūstai, grybai, sriubos, žuvis, šviežios daržovių salotos, mėsos patiekalai. Ypatingai tinka patiekalams į kurių sudėtį įeina pomidorai. Gardinami vaisiai, salotos ar netgi gėrimai.
 

Malti baltieji pipirai

Maltų baltųjų pipirų skonis švelnesnis už juodųjų, tačiau aromatas daug sodresnis. Baltieji pipirai ypač tinka virtai žuviai ir mėsai, sriuboms, salotoms, paštetams, sūriams ir baltiesiems padažams pagardinti. Jų dedama į sriubas, kepenų, inkstų, daržovių, kiaušinių patiekalus. Dažnai vartojami kinų virtuvėje.
 

Malti juodieji pipirai

Aitrus aromatingas prieskonis. Tinka sriuboms, marinatams, padažams, šaltienai, grybų patiekalams, verdant ir troškinant mėsą ar žuvį.
 

Maltos ožragės sėklos

...
 

Petražolės

Petražolės turi malonų kvapą ir aštrų skonį.

 

Petražoles naudojame gamindami sriubas, padažus, mėsos ir žuvies patiekalus.

 

Pipirai rožiniai

Naudojami beveik visur (kulinarijoje, konditerijoje...), ypač tinka žuvies ir žvėrienos patiekalams.
 

Raudonėliai

Viduržemio jūros regiono prieskoniu dažnai gardinami tokie patiekalai kaip pica, makaronai ar kiti iš Europos pietų kilę patiekalai.
 

Rozmarinai smulkinti

Šis nacionalinis italų virtuvės prieskonis vartojamas paskaninti žuvį, veršieną, triušieną, paukštieną, daržoves, picą, sriubas, patiekalus iš pomidorų.
Visos teisės saugomos @ Svetainių kūrimas STUDIJA RESTART