Desertai
Grynieji prieskoniai
Prieskonių mišiniai be druskos
Prieskonių mišiniai su druska


Mėnesio pasiūlymai
Prieskonių mišinys žvėrienai
Petražolės
Perkamiausios prekės
Prieskonių mišinys Gyros
Prieskonių mišinys avienai
Mišinys Red-Black
 
Šokoladinis imbierinis pyragas
 
Tešla:
Juodasis šokoladas (53% kakavos) 250g
Sviestas 250g
Kiaušiniai 5vnt.
Cukrus 200g
Kukurūzų miltai 40g
Imbieras maltas 60g
Kakava 20g
 
Paruošimas:
1. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu dubenyje virš garų.
2. Kai šokoladas su sviestu ištirps, į juos dėkite maltą imbierą, kakavą ir maišykite, kol masė taps vientisa ir žvilganti.
3. Atskirame inde iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite kukurūzų miltus ir dar paplakite.
4. Kai šokoladinė masė šiek tiek atvės, į ją supilkite kiaušinių plakinį ir gerai ismaišykite.
5. Masę supilkite į tefloninę kepimo formą arba sviestu išteptą skardelę ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes.
6. Atvėsinkite ir ragaukite. Galite pyragą patiekti su plakta grietinėle.

Obuolių pyragas
 
Tešlai:
250 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g cukraus
½ šaukštelio malto imbiero
125 g sviesto

Įdarui:
800 g obuolių
110 g cukraus

Glazūrai:
1 citrina
100 g cukraus pudros

Grietinėlės kremui:
1 pakelis vanilinio cukraus
400 ml grietinėlės
1 šaukštas cukraus
2 žiupsneliai malto cinamono

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, apibarstykite cukrumi ir imbieru. Šaltą sviestą  supjaustykite gabalėliais, suberkite į miltus ir viską kapokite peiliu, kol gausis trupiniai.
2. Dviem trečdaliais tešlos padenkite kepimo popieriumi išklotą apvalią tortinę formą ir paspauskite pirštais, kad gautųsi vientisas pagrindas. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
3. Obuolius nulupkite ir išimkite sėklas. Supjaustykite skiltelėmis, sudėkite ant tešlos ir pagardinkite cinamonu. Apibarstykite likusiais tešlos trupiniais, pašaukite į orkaitę ir kepkite 35 minutes, kol susiformuos traški plutelė.
4. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
5. Citriną nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite, išspauskite sultis. Cukraus pudrą sumaišykite su sultimis ir gauta glazūra (sulčių glazūrai gali visų ir nereikėti, arba, jei citrina didesnė, gali prireikti truputį daugiau cukraus pudros) apšlakstykite pyragą.
6. Grietinėlę suplakite su maltu cinamonu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Papuoškite ja pyragą.
Visos teisės saugomos @ Svetainių kūrimas STUDIJA RESTART