Karštieji patiekalai
Grynieji prieskoniai
Prieskonių mišiniai be druskos
Prieskonių mišiniai su druska


Mėnesio pasiūlymai
Prieskonių mišinys žvėrienai
Petražolės
Perkamiausios prekės
Prieskonių mišinys Gyros
Prieskonių mišinys avienai
Mišinys Red-Black
 
Lazanija
 
Reikės:
 
Lazanijos lakštų
Tarkuoto parmezano
Tarkuotos mocarelos
 
Mėsos padažui:

aliejaus kepimui
1 susmulkinto svogūno
1 susmulkintos morkos
2 susmulkintų česnako skiltelių
250g jautienos faršo
500g kapotų konservuotų pomidorų
žiupsnelis druskos
 
Baltajam (bešamelio) padažui:

500ml pieno
pusė svogūno
3 gvazdikėlių
lauro lapo
50g sviesto
2 v.š. miltų
muskato riešuto
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
 
1. Paruoškite mėsos padažą: ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ar puodą ir įpilkite aliejaus. Suberkite svogūną, morką ir maišant kepkite 4-5 min., kol suminkštės.
Padidinkite ugnį, sudėkite faršą ir kepkite, kol apskrus. Atsargiai, nepridėkite per daug faršo, kitaip keptuvės temperatūra nukris, iš mėsos išsiskirs vanduo ir faršas ne keps, o troškinsis.
 
2. Supilkite kapotus pomidorus ir ant nedidelės ugnies troškinkite 40-50 min. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, penkių rūšių pipirų mišiniu, prieskonių mišiniu maltai mėsai. Atvėsinkite.
 
3. Paruoškite baltąjį padažą: į pieną įdėkite svogūną, lauro lapą ir gvazdikėlių, užvirkite ir palikite pastovėti, kol pienas atvės. Išimkite svogūną, lauro lapą ir gvazdikėlius arba perkoškite pieną per sietelį.
 
4. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepkite 2-3 min. Maišant plaktuvu supilkite pieną ir pavirkite padažą 5 min. Pagardinkite tarkuotu muskato riešutu, druska ir pipirais. Atvėsinkite.
 
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Ištepkite indą, kuriame kepsite lazaniją sviestu. Įklokite lakštą tešlos, užtepkite labai ploną mėsos padažo sluoksnį, tada užtepkite labai ploną balto padažo sluoksnį. Jei naudosite, užbarstykite truputėlį tarkuotos mocarelos sūrio ir užklokite tešlos lakštu. Pakartokite, kol sluoksniais pripildysite visą indą. Paskutinis sluoksnis turėtų būti baltasis padažas. Ant jo užbarstykite tarkuoto parmezano ir, jei naudosite, mocarelos. Kepkite įkaitusioje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, arba kol lazanijos viršus apskrus. Skanaus!
 
 
 
Cukinijų ir bulvių apkepas
 
4 porcijoms reikės:
 
800 g bulvių,
600 g cukinijų,
250 ml vištienos sultinio,
150 ml grietinės,
4 šaukštai sviesto,
žiupsnelis džiovintų čiobrelių,
druskos pagal skonį,
4 šaukštai džiūvėsėlių,
50 g šaukštai tarkuoto "Džiugo" sūrio.
 
1. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Cukiniją supjaustykite šiek tiek stambiau negu bulves. Daržoves paeiliui dėkite į riebalais išteptą keptuvą. Sultinį sumaišykite su grietine, sviestu ir čiobreliais. Užvirinkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais, prieskonių mišiniu salotoms ir sviesteliui. Verdančiu sultiniu užpilkite daržoves, uždenkite ir kepkite karštoje orkaitėje.
 
2. Po 25 minučių apibarstykite sūriu bei džiūvėsėliais ir, nuėmus dangtį, dar šiek tiek apkepkite.
 
 
 
Indiški vištienos kepsneliai
 
Reikės:
 
500g vištienos
200ml kefyro
1 šaukštelis kario (indiško)
1 šaukštelis malto kmyninio kumino
¼ šaukštelio kajeno pipirų
¼ šaukštelio ciberžolės
 
1. Mėsą supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. Užpilame kefyru, suberiame prieskonius. Išmaišome ir paliekame marinuotis keletą valandų arba per naktį.
2. Gabalėlius mauname ant iešmelių ir kepame ant grotelių.
 
 
Kiaulienos šašlykai
 
4-6 asmenims:
 
1kg kiaulienos sprandinės
5 svogūnai
4 šaukštai kečupo
1 šaukštelis garstyčių sėklų
1 šaukštas raudonėlių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai raudonojo vyno acto
 
1. Mėsą supjaustome šašlykams tinkamais gabalais. Svogūnus nulupame ir sutarkuojame. Ju tyrę dedame ant mėsos, ten pat – kečupo, beriame prieskonių, pilame aliejų, actą. Viską sumaišome. Mėsą marinuojame per naktį.
2. Gabaliukus mauname ant iešmo ir kepame.
 
Sprandinės kepsnys

Reikes:
1kg kiaulienos sprandinės
2 šaukštai džiovintų bazilikų
1 šaukštas grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštas PM Argentina
druskos
4 šaukštai alyvuogių aliejaus

1. Mėsą supjaustome 1,5 centimetro storio gabalais
2. Ant mėsos beriame bazilikų, pipirų, PM Argentina, druskos, pilame alyvuogių aliejaus. Marinuojame bent keletą valandų, jeigu yra galimybė – per naktį.
3. Kepame ant grotelių trumpai – 15–20 minučių, kol gražiai iš abiejų pusių apskrus.
Visos teisės saugomos @ Svetainių kūrimas STUDIJA RESTART